OnGe

Baltazar

# https://onge.cz/20528012

Suroviny

Slad

Pale Ale 1.4 kg
Mnichovský 0.5 kg
Ovesné vločky 0.1 kg
Pražený ječmen 0.08 kg

Chmel

Challenger 16 g
Challenger 7 g

Kvasinky

Kvasinky: US-05 1/3

Vaření

Rmutování

Teplota Čas
52 °C 20 min
67 °C 50 min
67 °C 20 min
78 °C 5 min

Chmelovar (60 min)

Čas Surovina Množství
0 Challenger 16 g
50 Challenger 7 g

Kvašení

Záznam průběhu, teploty spíše orientační.

Den Teplota
1 18
2 19
3 19
4 19
5 19
6 19
7 19
8 20

Ležení

Stočení do láhví, dokvašení v pokojové teplotě, následně ležení v lednici a po jak dlouhé ležení ještě prospívá.

Dextróza před stočením 48 g
V pokojové teplotě 8 dní
V lednici minimálně 30 dní
Poslední zaznamenané zlepšení po 150 dnech

Původní recept je Belzeba (Pivařka str. 400). Vyšel z toho výborný stout.

Ovesné vločky se přidávají až po 15 minutách od začátku rmutování, pražený ječmen se přidává až po 50 minutách při teplotě 67°C.

Divná beraní lebka