Kolínko 10°
# https://onge.cz/d72b80b8
Suroviny
Slad
Plzeňský | 1 kg |
Mnichovský | 0.7 kg |
Vaření
Rmutování
Teplota | Čas |
53 °C | 20 min |
63 °C | 40 min |
73 °C | 30 min |
Chmelovar (80 min)
Čas | Surovina | Množství |
5 | Rubín | 5 g |
56 | Rubín | 8 g |
Kvašení
Záznam průběhu, teploty spíše orientační.
Den | Teplota |
1 | 20 |
2 | 20 |
3 | 20 |
4 | 20 |
5 | 20 |
6 | 20 |
7 | 20 |
Ležení
Stočení do láhví, dokvašení v pokojové teplotě, následně ležení v lednici a po jak dlouhé ležení ještě prospívá.
Dextróza před stočením | 50 g |
V pokojové teplotě | 17 dní |
V lednici minimálně | 20 dní |
Poslední zaznamenané zlepšení | po 60 dnech |
Mělo být 8 l, ale vyšlo na 10 l. Nebylo to na závadu. Sklidilo velký úspěch a stalo se prvním receptem, který jsem vařil znovu.