OnGe

Kolínko 10°

# https://onge.cz/d72b80b8

Suroviny

Slad

Plzeňský 1 kg
Mnichovský 0.7 kg

Chmel

Rubín 5 g
Rubín 8 g

Kvasinky

Kvasinky: US-05 1/3

Vaření

Rmutování

Teplota Čas
53 °C 20 min
63 °C 40 min
73 °C 30 min

Chmelovar (80 min)

Čas Surovina Množství
5 Rubín 5 g
56 Rubín 8 g

Kvašení

Záznam průběhu, teploty spíše orientační.

Den Teplota
1 20
2 20
3 20
4 20
5 20
6 20
7 20

Ležení

Stočení do láhví, dokvašení v pokojové teplotě, následně ležení v lednici a po jak dlouhé ležení ještě prospívá.

Dextróza před stočením 50 g
V pokojové teplotě 17 dní
V lednici minimálně 20 dní
Poslední zaznamenané zlepšení po 60 dnech

Mělo být 8 l, ale vyšlo na 10 l. Nebylo to na závadu. Sklidilo velký úspěch a stalo se prvním receptem, který jsem vařil znovu.

Divná beraní lebka