OnGe

Pisces 12°

# https://onge.cz/841c2253

Suroviny

Slad

Pšeničný tmavý Weyermann 1.3 kg
Plzeňský 0.8 kg
Pšeničný karamelizovaný Carawheat Weyermann 0.3 kg

Chmel

Rubín 7 g
Rubín 13 g

Kvasinky

Kvasinky: WB06 1/2

Vaření

Rmutování

Teplota Čas
35 °C 0 min
46 °C 5 min
52 °C 10 min
62 °C 30 min
72 °C 25 min
78 °C 10 min

Chmelovar (80 min)

Čas Surovina Množství
5 Rubín 7 g
55 Rubín 13 g

Kvašení

Záznam průběhu, teploty spíše orientační.

Den Teplota
1 19
2 20
3 20
4 20
5 20
6 19

Ležení

Stočení do láhví, dokvašení v pokojové teplotě, následně ležení v lednici a po jak dlouhé ležení ještě prospívá.

Dextróza před stočením 50 g
V pokojové teplotě 10 dní
V lednici minimálně 21 dní

Pokus poušit se z chyb Vodnáře, který nastartoval tradici horoskopických piv. Současně ji rovnou porušuje, protože neobsahuje divoký chmel, jen ochočený Rubín.

S velikostí várky jsem narazil na rozměry hrnce a slad se těžko rmutoval.

Divná beraní lebka