Pisces 12°
# https://onge.cz/841c2253
Suroviny
Slad
Pšeničný tmavý Weyermann | 1.3 kg |
Plzeňský | 0.8 kg |
Pšeničný karamelizovaný Carawheat Weyermann | 0.3 kg |
Vaření
Rmutování
Teplota | Čas |
35 °C | 0 min |
46 °C | 5 min |
52 °C | 10 min |
62 °C | 30 min |
72 °C | 25 min |
78 °C | 10 min |
Chmelovar (80 min)
Čas | Surovina | Množství |
5 | Rubín | 7 g |
55 | Rubín | 13 g |
Kvašení
Záznam průběhu, teploty spíše orientační.
Den | Teplota |
1 | 19 |
2 | 20 |
3 | 20 |
4 | 20 |
5 | 20 |
6 | 19 |
Ležení
Stočení do láhví, dokvašení v pokojové teplotě, následně ležení v lednici a po jak dlouhé ležení ještě prospívá.
Dextróza před stočením | 50 g |
V pokojové teplotě | 10 dní |
V lednici minimálně | 21 dní |
Pokus poušit se z chyb Vodnáře, který nastartoval tradici horoskopických piv. Současně ji rovnou porušuje, protože neobsahuje divoký chmel, jen ochočený Rubín.
S velikostí várky jsem narazil na rozměry hrnce a slad se těžko rmutoval.