OnGe

Princezna se zlatou želvou na čele

# https://onge.cz/a6887243

Suroviny

Slad

Mnichovský 1.3 kg
Caramunich 0.2 kg

Chmel

Rubín 6 g
Koriandr 6 g
Kořen lékořice 10 g
Pomerančová kůra 10 g

Kvasinky

Kvasinky: M31 1/2

Vaření

Rmutování

Teplota Čas
35 °C 0 min
52 °C 20 min
65 °C 40 min
72 °C 35 min
78 °C 5 min

Chmelovar (60 min)

Čas Surovina Množství
0 Rubín 6 g
45 Koriandr 6 g
45 Kořen lékořice 10 g
45 Pomerančová kůra 10 g

Kvašení

Záznam průběhu, teploty spíše orientační.

Den Teplota
1 20
2 20
3 20
4 20
5 20
6 20
7 20

Ležení

Stočení do láhví, dokvašení v pokojové teplotě, následně ležení v lednici a po jak dlouhé ležení ještě prospívá.

Dextróza před stočením 24 g
V pokojové teplotě 9 dní
V lednici minimálně 40 dní
Poslední zaznamenané zlepšení po 140 dnech

Uvařeno podle holandského receptu Pricesse z roku 1866, pod dohledem želvy.

Koření vyžaduje delší ležení, aby se propojilo a nepřebíjelo.

Divná beraní lebka