OnGe

Svatováclavská čtyřobilná čtrnáctka

# https://onge.cz/cb435df5

Suroviny

Slad

Plzeňský 0.9 kg
Pšeničný 0.6 kg
Žitný 0.4 kg
Ovesné vločky 0.25 kg

Chmel

Challenger 10 g
Žatecký poloranný červeňák 10 g

Kvasinky

Kvasinky: M20 1/3

Vaření

Rmutování

Teplota Čas
37 °C 0 min
47 °C 10 min
55 °C 10 min
64 °C 30 min
72 °C 33 min
78 °C 3 min

Chmelovar (80 min)

Čas Surovina Množství
6 Challenger 10 g
66 Žatecký poloranný červeňák 10 g

Kvašení

Záznam průběhu, teploty spíše orientační.

Den Teplota
1 23
2 23
3 22
4 22
5 22

Ležení

Stočení do láhví, dokvašení v pokojové teplotě, následně ležení v lednici a po jak dlouhé ležení ještě prospívá.

Dextróza před stočením 40 g
V pokojové teplotě 11 dní
V lednici minimálně 20 dní
Poslední zaznamenané zlepšení po 40 dnech

Pokud uvařit pivo z ječmene, pšenice, žita a ovsa najednou. Dopadlo to velmi dobře a postupem času se v chuti střídají jednotlivé druhy sladů.

Taky to byl první pokus o cold crush.

Divná beraní lebka