Svatováclavská čtyřobilná čtrnáctka
# https://onge.cz/cb435df5
Suroviny
Slad
Plzeňský | 0.9 kg |
Pšeničný | 0.6 kg |
Žitný | 0.4 kg |
Ovesné vločky | 0.25 kg |
Chmel
Challenger | 10 g |
Žatecký poloranný červeňák | 10 g |
Kvasinky
Vaření
Rmutování
Teplota | Čas |
37 °C | 0 min |
47 °C | 10 min |
55 °C | 10 min |
64 °C | 30 min |
72 °C | 33 min |
78 °C | 3 min |
Chmelovar (80 min)
Čas | Surovina | Množství |
6 | Challenger | 10 g |
66 | Žatecký poloranný červeňák | 10 g |
Kvašení
Záznam průběhu, teploty spíše orientační.
Den | Teplota |
1 | 23 |
2 | 23 |
3 | 22 |
4 | 22 |
5 | 22 |
Ležení
Stočení do láhví, dokvašení v pokojové teplotě, následně ležení v lednici a po jak dlouhé ležení ještě prospívá.
Dextróza před stočením | 40 g |
V pokojové teplotě | 11 dní |
V lednici minimálně | 20 dní |
Poslední zaznamenané zlepšení | po 40 dnech |
Pokud uvařit pivo z ječmene, pšenice, žita a ovsa najednou. Dopadlo to velmi dobře a postupem času se v chuti střídají jednotlivé druhy sladů.
Taky to byl první pokus o cold crush.