OnGe

Typiše Čechyše Wajsbír 10°

# https://onge.cz/0adc92c1

Suroviny

Slad

Plzeňský 0.4 kg
Pšeničný 1.1 kg

Chmel

Columbus 3 g
Columbus 3 g

Kvasinky

Kvasinky: M20 1/3

Vaření

Rmutování

Teplota Čas
47 °C 5 min
56 °C 25 min
65 °C 30 min
74 °C 30 min

Chmelovar (60 min)

Čas Surovina Množství
0 Columbus 3 g
50 Columbus 3 g

Kvašení

Záznam průběhu, teploty spíše orientační.

Den Teplota
1 24
2 23
3 23
4 22

Ležení

Stočení do láhví, dokvašení v pokojové teplotě, následně ležení v lednici a po jak dlouhé ležení ještě prospívá.

Dextróza před stočením 40 g
V pokojové teplotě 9 dní
V lednici minimálně 25 dní

Mělo se začít kolem 40°C se zastávkou na 42°C.

Divná beraní lebka