Typiše Čechyše Wajsbír 10°
# https://onge.cz/0adc92c1
Suroviny
Slad
Plzeňský | 0.4 kg |
---|---|
Pšeničný | 1.1 kg |
Chmel
Columbus | 3 g |
---|---|
Columbus | 3 g |
Kvasinky
Kvasinky: | M20 | 1/3 |
---|
Vaření
Rmutování
Teplota | Čas |
---|---|
47 °C | 5 min |
56 °C | 25 min |
65 °C | 30 min |
74 °C | 30 min |
Chmelovar (60 min)
Čas | Surovina | Množství |
---|---|---|
0 | Columbus | 3 g |
50 | Columbus | 3 g |
Kvašení
Záznam průběhu, teploty spíše orientační.
Den | Teplota |
---|---|
1 | 24 |
2 | 23 |
3 | 23 |
4 | 22 |
Ležení
Stočení do láhví, dokvašení v pokojové teplotě, následně ležení v lednici a po jak dlouhé ležení ještě prospívá.
Dextróza před stočením | 40 g |
V pokojové teplotě | 9 dní |
V lednici minimálně | 25 dní |
Mělo se začít kolem 40°C se zastávkou na 42°C.