Červencové Červené 11°
# https://onge.cz/fae69a51
Suroviny
Slad
Red X | 1.5 kg |
Carawheat | 0.1 kg |
Pražený ječmen | 0.02 kg |
Chmel
Rubín | 5 g |
Žatecký poloranný červeňák | 10 g |
Kvasinky
Vaření
Rmutování
Teplota | Čas |
47 °C | 10 min |
62 °C | 15 min |
66 °C | 45 min |
74 °C | 10 min |
Chmelovar (60 min)
Čas | Surovina | Množství |
1 | Rubín | 5 g |
50 | Žatecký poloranný červeňák | 10 g |
Kvašení
Záznam průběhu, teploty spíše orientační.
Den | Teplota |
1 | 19 |
2 | 19 |
3 | 18 |
4 | 18 |
5 | 18 |
6 | 18 |
Ležení
Stočení do láhví, dokvašení v pokojové teplotě, následně ležení v lednici a po jak dlouhé ležení ještě prospívá.
Dextróza před stočením | 40 g |
V pokojové teplotě | 9 dní |
V lednici minimálně | 60 dní |
Poslední zaznamenané zlepšení | po 120 dnech |
Při stáčení asi nebylo dostatečně prokvašené.
Původně mělo být už v červnu, ale žádalo si delší ležení. Než se dopilo bylo pořád lepší a lepší.