OnGe

Červencové Červené 11°

# https://onge.cz/fae69a51

Suroviny

Slad

Red X 1.5 kg
Carawheat 0.1 kg
Pražený ječmen 0.02 kg

Chmel

Rubín 5 g
Žatecký poloranný červeňák 10 g

Kvasinky

Kvasinky: US-05 1/3

Vaření

Rmutování

Teplota Čas
47 °C 10 min
62 °C 15 min
66 °C 45 min
74 °C 10 min

Chmelovar (60 min)

Čas Surovina Množství
1 Rubín 5 g
50 Žatecký poloranný červeňák 10 g

Kvašení

Záznam průběhu, teploty spíše orientační.

Den Teplota
1 19
2 19
3 18
4 18
5 18
6 18

Ležení

Stočení do láhví, dokvašení v pokojové teplotě, následně ležení v lednici a po jak dlouhé ležení ještě prospívá.

Dextróza před stočením 40 g
V pokojové teplotě 9 dní
V lednici minimálně 60 dní
Poslední zaznamenané zlepšení po 120 dnech

Při stáčení asi nebylo dostatečně prokvašené.

Původně mělo být už v červnu, ale žádalo si delší ležení. Než se dopilo bylo pořád lepší a lepší.

Divná beraní lebka