Česílko 12°
# https://onge.cz/d98bb7a5
Suroviny
Slad
Plzeňský | 1.25 kg |
Mnichovský | 0.25 kg |
Chmel
Columbus | 1 g |
Puškvorec | 15 g |
Badián | 3 g |
Kvasinky
Vaření
Rmutování
Teplota | Čas |
37 °C | 10 min |
50 °C | 25 min |
65 °C | 30 min |
72 °C | 40 min |
78 °C | 5 min |
Chmelovar ( min)
Čas | Surovina | Množství |
60 | Columbus | 1 g |
60 | Puškvorec | 15 g |
60 | Badián | 3 g |
Kvašení
Záznam průběhu, teploty spíše orientační.
Den | Teplota |
1 | 20 |
2 | 19 |
3 | 20 |
4 | 19 |
5 | 19 |
6 | 19 |
7 | 19 |
8 | 19 |
Ležení
Stočení do láhví, dokvašení v pokojové teplotě, následně ležení v lednici a po jak dlouhé ležení ještě prospívá.
Dextróza před stočením | 20 g |
V pokojové teplotě | 17 dní |
V lednici minimálně | 14 dní |
Obsahuje jenom trochu chmele na hořkost, jinak chuť dělá puškvorec a badián. Je dobré, osvěžující, jen moc nechutná jako pivo.