OnGe

Česílko 12°

# https://onge.cz/d98bb7a5

Suroviny

Slad

Plzeňský 1.25 kg
Mnichovský 0.25 kg

Chmel

Columbus 1 g
Puškvorec 15 g
Badián 3 g

Kvasinky

Kvasinky: US-05 1/3

Vaření

Rmutování

Teplota Čas
37 °C 10 min
50 °C 25 min
65 °C 30 min
72 °C 40 min
78 °C 5 min

Chmelovar ( min)

Čas Surovina Množství
60 Columbus 1 g
60 Puškvorec 15 g
60 Badián 3 g

Kvašení

Záznam průběhu, teploty spíše orientační.

Den Teplota
1 20
2 19
3 20
4 19
5 19
6 19
7 19
8 19

Ležení

Stočení do láhví, dokvašení v pokojové teplotě, následně ležení v lednici a po jak dlouhé ležení ještě prospívá.

Dextróza před stočením 20 g
V pokojové teplotě 17 dní
V lednici minimálně 14 dní

Obsahuje jenom trochu chmele na hořkost, jinak chuť dělá puškvorec a badián. Je dobré, osvěžující, jen moc nechutná jako pivo.

Divná beraní lebka