OnGe

Vodnář 10°

# https://onge.cz/a642aed0

Suroviny

Slad

Pšeničný tmavý Weyermann 1.2 kg
Plzeňský 0.75 kg
Pšeníčný karamelový Carawheat Weyerman 0.3 kg

Chmel

Divoký z Bílého Kostelce ? g
Divoký z Bílého Kostelce ? g

Kvasinky

Kvasinky: WB 06 1/2

Vaření

Rmutování

Teplota Čas
35 °C 0 min
47 °C 5 min
51 °C 10 min
62 °C 30 min
72 °C 20 min
78 °C 10 min

Chmelovar (80 min)

Čas Surovina Množství
10 Divoký z Bílého Kostelce g
40 Divoký z Bílého Kostelce g

Kvašení

Záznam průběhu, teploty spíše orientační.

Den Teplota
1 18
2 19
3 19
4 19
5 20
6 19

Ležení

Stočení do láhví, dokvašení v pokojové teplotě, následně ležení v lednici a po jak dlouhé ležení ještě prospívá.

V pokojové teplotě 7 dní
V lednici minimálně 20 dní
Poslední zaznamenané zlepšení po 40 dnech

Úplně první doma uvařené pivo, z chmele ze hřbitovní zdi u rozpadlého kostela v Bílém Kostelci. Inspirováno příběhem Dům prázdnoty.

Krásná barva, chutná nejlépe po 4–6 týdnech zrání. Mělo by zrát nejméně 20 dní.

Málo CO2 a pěny.

Kostelecký chmel dodal příjemné aroma, ale málo hořkosti.

Silnější by mohlo být lepší.

Divná beraní lebka